DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Akşemsettin Ortaokulu

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Semra TÜZÜN'ün proje ortağı olduğu ‘’İyileştiren Hikâyeler(Healing Stories)’’ adlı eTwinning projesi okulumuzda yürütülmeye başladı..

Aralık ayında başlayan proje 2024 Mart ayına kadar devam edecek. Romanya'dan kurucu ortağı olan projede Ankara, Konya, Diyarbakır, Şırnak, Denizli, Antalya, Erzurum, Mersin ve İzmir illerimizde Türk ortaklar bulunmaktadır.

PROJEMİZİN AMACI

Hikaye türünün diğer türlerden farkını kavrayarak farklı kültür ve dillerdeki çocuk ruhuna iyi gelen, onları iyileştiren hikayeleri araştırmak. Edebiyatın evrensel değerler etrafında kapsayıcılığını kullanarak çocukların ortak duygularda buluşmasını sağlamak. Farklı etkinlikler ortak duygu ve düşünceleri yaratıcı etkinliklerle daha somut hale getirebilmek.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR

·         Öğrencilerimiz hikaye türünü ayıt edebilecek.

·         Öğrencilerimizin farklı kültürlerdeki hikayeleri tanıyacak.

·         Öğrencilerimiz hikayelerdeki ortak duyguları beraber hissedecek.

·         Drama ve hikaye yazma çalışmaları ile öğrencilerin yaratıcılıkları gelişecek.

·         Teknolojik becerileri artmış olacak.

·         Takım çalışması ve işbirliğini öğrenmiş olacaklar.

·         Empati kurma becerisi gelişecek.

Ara

Okulumuzda düzenli olarak düzenlenen Kazanım Değerlendirme Sınavında derece yapan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Davut GÜMÜŞ tarafından Başarı Belgesi verilerek, öğrencilere tatlı ve lokum ikramında bulunuldu..Okul Müdürümüz Davut GÜMÜŞ ''Başarıya giden yolda bu istek ve kararlılıkla yollarına devam etmeleri tasviyesinde bulundu.

Ara

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ''15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI''

Eyl

LGS Sınavında başarı gösterip yerleşen 30 Fen lisesi,90 Anadolu lisesi,2.guzel sanatlar lisesi ve 1 spor lisesine yerleşen öğrencilerimize okul.Müdürümüz Davut GÜMÜŞ tarafından Belge verilerek yemek ısmarlandi..Ögrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileriz..