DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Akşemsettin Ortaokulu

’HEALİNG STORİES’’ eTWİNNİNG PROJEMİZ

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Semra TÜZÜN'ün proje ortağı olduğu ‘’İyileştiren Hikâyeler(Healing Stories)’’ adlı eTwinning projesi okulumuzda yürütülmeye başladı..

Aralık ayında başlayan proje 2024 Mart ayına kadar devam edecek. Romanya'dan kurucu ortağı olan projede Ankara, Konya, Diyarbakır, Şırnak, Denizli, Antalya, Erzurum, Mersin ve İzmir illerimizde Türk ortaklar bulunmaktadır.

PROJEMİZİN AMACI

Hikaye türünün diğer türlerden farkını kavrayarak farklı kültür ve dillerdeki çocuk ruhuna iyi gelen, onları iyileştiren hikayeleri araştırmak. Edebiyatın evrensel değerler etrafında kapsayıcılığını kullanarak çocukların ortak duygularda buluşmasını sağlamak. Farklı etkinlikler ortak duygu ve düşünceleri yaratıcı etkinliklerle daha somut hale getirebilmek.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR

·         Öğrencilerimiz hikaye türünü ayıt edebilecek.

·         Öğrencilerimizin farklı kültürlerdeki hikayeleri tanıyacak.

·         Öğrencilerimiz hikayelerdeki ortak duyguları beraber hissedecek.

·         Drama ve hikaye yazma çalışmaları ile öğrencilerin yaratıcılıkları gelişecek.

·         Teknolojik becerileri artmış olacak.

·         Takım çalışması ve işbirliğini öğrenmiş olacaklar.

·         Empati kurma becerisi gelişecek.

08-02-2024

Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 13:48 - Görüntülenme: 104